„Početak je uvek težak, ali ukoliko marljivo radite i savladavate prepreke korak po korak, uspeh će doći kao nagrada za vaš trud. Od 2002. do danas, mi smo rasli i razvijali se u skladu sa svojim mogućnostima i željom da se izborimo za jedinstvenu poziciju na tržištu i ono najvažnije – poverenje naših klijenata.“

Ostoja Mijailović
OMR Group je sistem kompanija koji već dve decenije uspešno posluje na tržištu Srbije i regiona u oblastima automotiva, osiguranja, lizinga, flotnog menadžmenta i nekretnina.
Prateći zahteve tržišta i osluškujući potrebe klijenata, OMR Group je, kontinuiranim unapređenjem svojih usluga i širenjem stručnog kadra, postao prepoznatljiv po kvalitetu, poverenju i profesionalnosti. Poslovanje naše grupe, ali i svake pojedinačne kompanije u okviru nje, počiva na bogatom iskustvu i znanju našeg tima, kao i na tri principa kojih se pridržavamo u svim segmentima i oblastima poslovanja.
POKRET. Posmatranje, analiza, menjanje i prilagođavanje tržištu i potrebama klijenata su strategija na kojoj smo gradili naš uspeh tokom poslednje dve decenije. Činjenica da je veći deo poslovanja OMR grupe vezan za automotiv industriju, čini proces kretanja još važnijim. Danas OMR Group ima preko 15.000 klijenata sa kojima svakodnevno rastemo i razvijamo se.
STABILNOST. Tokom dve decenije, OMR tim se širio, usavršavao i kontinuirano edukovao u svim oblastima u kojima poslujemo, kako bi klijentima pružio stručnu pomoć i efikasna i elegantna rešenja. Naše poslovanje počiva na stabilnim temeljima koje smo gradili dugi niz godina, a upravo je izgradnji i novoj viziji stanovanja posvećen važan deo našeg poslovanja.
POVERENJE. Od malog porodičnog biznisa osnovanog 2002. godine u Čačku, tokom godina predanog rada, stigli smo do jedne od vodećih tržišnih pozicija i stekli poverenje klijenata. Bogato iskustvo i visoki profesionalni standardi omogućili su da stvorimo poslovni sistem koji garantuje uštedu vremena i angažman naših klijenata, i obezbeđuje paket premium usluga i proizvoda, neophodnih u dinamičnom okruženju savremenog života i poslovanja.
“Naša misija je da klijentima na jednom mestu, pod istim krovom pružimo sve. Od usluga prodaje i servisa, preko finansiranja kako privatnih vozila, tako i vozila koja će koristiti u svom poslovanju, zaključno sa osiguranjem. Sigurnost klijenata, garantujemo sopstvenim ugledom i sopstvenim kapitalom”
Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović
Predsednik OMR grupe
Osnivač i predsednik OMR grupe, Ostoja Mijailović je nadležan i odgovoran za poslovanje svih kompanija u njenom sastavu.
Od skromnih početaka kada je u Čačku pokrenuo auto servis “KUM” 2002. godine, Ostoja Mijailović je učio, napredovao i razvijao biznis u različitim oblastima auto industrije. Nekoliko godina nakon prvih poslovnih koraka, osnovao je Bavaria Motorrad (2006), a deset godina kasnije, već kao iskusan preduzetnik, British Motors (2016).
Od malog tima sa kojim je počeo, broj saradnika i klijenata je postepeno rastao, a porodična firma se proširila i transformisala u grupu automotiv kompanija prepoznatljivih po nivou i kvalitetu usluga koje pružaju.
Ostoja Mijailović je rano prepoznao značaj saradnika u vođenju biznisa i zato je paralelno sa sopstvenom edukacijom ulagao u obrazovanje zaposlenih, kao i u saradnju sa vodećim ekspertima u industrijama u kojima posluje. Od 2020. kompanije su objedinjene unutar OMR holdinga, koji danas okuplja eminentne stručnjake u različitim oblastima automobilske industrije, osiguranja, nekretnina i finansija.
Široj javnosti, Ostoja Mijailović je poznat kao predsednik KK Partizan, na čijem se čelu nalazi od 2017. godine. Pored ljubavi prema košarci, posvećen je i jahanju, a u okolini rodnog Čačka ima porodičnu ergelu sa nekoliko konja.
Petar Gavranović
Potpredsednik OMR grupe
Potpredsednik OMR grupe, Petar Gavranović je odgovoran za globalne inicijative i ukupan poslovni razvoj organizacije, kao i taktičko liderstvo na nivou čitave OMR grupacije.

Osnivač je kompanije AKS Fleet Solution. Njegova veština u rukovođenju i zastupanju kompanije, usavršavanje internih procesa i procedura, kao i razvoj odnosa sa klijentima, doveli su do velikog uspeha kompanije na domaćem tržištu, a 2018. AKS Fleet Solution je postao i franšizni partner Alphabet BMW Group, jedne od najvećih lizing kompanija u Evropi.

Dugi niz godina proveo je na visokim pozicijama u Raiffeisen Leasingu, a od 2010. do 2013. godine je bio generalni sekretar ALCS (Asocijacije lizing kompanija Srbije).
Siniša Pratljačić
Potpredsednik OMR grupe i predsednik Izvršnog odbora Globos osiguranja
Siniša Pratljačić je predsednik Izvršnog odbora Globos osiguranja od 2020. godine, kada je Globos osiguranje prešlo u većinsko vlasništvo kompanije British Motors.

Tokom karijere u osiguranju, radio je u DDOR-u na pozicijama regionalnog direktora za regiju Beograd, centralnu i zapadnu Srbiju, direktora Filijale Beograd, menadžera za odnose sa lizing kućama i direktora DDOR-a za BIH. U Euroherc osiguranju je bio direktor za Republiku Srpsku.
Takođe, bio je i predsednik Nadzornog odbora Spoljnotrgovinske Komore BIH, konsultant za potrebe malih i srednjih preduzeća u oblasti osiguranja pri EDA Agenciji za razvoj preduzeća, savetnik za investicije u kompaniji British Motors i direktor kompanije Lux Invest International.
Tamara Đenić
Finansijski direktor OMR grupe
Stručnjak za reviziju i finansijsko savetovanje, Tamara Đenić je početkom 2021. godine postala finansijski direktor OMR grupe, odgovorna za upravljanje finansijskim sredstvima u okviru kompanije.

Iskustvo u reviziji, bankarstvu, osiguranju i lizingu, kao i finansijskoj analizi i izveštavanju, gradila je tokom dugogodišnje karijere (2007-2018) u KPMG, globalnoj mreži kompanija koje pružaju usluge revizije i poreskog i finansijskog savetovanja, a zatim i u Deloitte Srbija gde je od 2018. do 2021. godine radila na poziciji senior menadžera revizije finansijskih usluga.

Član je Udruženja ovlašćenih sertifikovanih računovođa (ACCA) i ima profesionalno zvanje ovlašćeni revizor i ovlašćeni interni revizor po programu Komore ovlašćenih revizora.

Ivan Vrančić
Generalni direktor kompanije AKS Fleet Solution i član Upravnog odbora OMR grupe
Generalni direktor kompanije AKS Fleet Solution, Ivan Vrančić je odgovoran za predstavljanje i zastupanje interesa preduzeća, razvoj i unapređenje full fleet management proizvoda i
povećanje obima prodaje.

Iskustvo u lizingu, menadžmentu i prodaji, Ivan Vrančić je gradio od početka karijere, 1998. godine. Pre dolaska u AKS Fleet Solution, bio je menadžer prodaje u kompanijama VB Leasing i Eurobank.

Sa ostalim članovima AKS Fleet Solution tima, pozicionirao je kompaniju kao lidera oblasti upravljanja voznim parkom i pružanje usluga operativnog lizinga u Srbiji.
Dr Mihailo Lujak
Direktor sektora nekretnina i član Upravnog odbora OMR grupe
Dr Mihailo Lujak je višestruko nagrađivani arhitekta sa velikim iskustvom u projektovanju, naučnom radu i univerzitetskoj praksi. Zvanje diplomiranog arhitekte stekao je 1999. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a 2012. godine uspešno je odbranio i doktorsku disertaciju.

Realizovao je preko 100 velikih građevinskih projekata u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sudanu, Jordanu i Rusiji, uključujući škole, bolnice, stambene komplekse, ustanove kulture, hotelske i sportske objekte, (Košarkaška dvorana KK Igokea Laktaši Banja Luka).

Poseduje višegodišnje iskustvo u vođenju velikih donatorskih projekata urbanog razvoja (World Bank i USAID) u partnerstvu sa lokalnim i centralnim državnim upravama i institucijama u postkonfliktnim i tranzicionim zemljama Azije i Afrike, kao što su Avganistan, Južni Sudan, Bangladeš.

Dr Lujak je dobitnik 25 stručnih nagrada iz oblasti urbanizma i arhitekture, autor preko 30 naučnih publikacija, i predavač sa preko 20 nastupa na nacionalnim i međunarodnim konferencijama i izložbama, uključujući Expo '98 (Lisabon) i Bijenale arhitekture u Veneciji (2008). Ima više od 15 godina predavačkog iskustva na univerzitetima u Srbiji, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini, a jedan je od osnivača Ekpeditio, nevladine organizacije koja kroz arhitekturu promoviše održivi urbani razvoj, urbano planiranje i zaštitu životne sredine u regionu Balkana.

Branko Pavlović
Član Izvršnog odbora Globos osiguranja
Član Izvršnog odbora Globos osiguranja, Branko Pavlović je diplomirao 1997. na Elektrotehničkom fakultetu i specijalizirao aktuarstvo 2009. Godine na Ekonomskom fakultetu, a prestižnu licencu Narodne banke Srbije za ovlašćenog aktuara stekao je 2008. godine.

Preko 17 godina bio je član najužeg rukovodstva Delta osiguranja, Delta Generali osiguranja i Generali osiguranja. Takođe, bio je predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja Jedro u Beogradu, kao i član Upravnog odbora i izvršni direktor Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima Delta Generali.

Predsednik je Udruženja aktuara Srbije, član Saveta Međunarodnog udruženja aktuara i sudski veštak za aktuarstvo. Bio je predsednik Komisije za aktuarstvo Udruženja osiguravača Srbije, član Aktuarske komisije Narodne banke Srbije i predsednik Odbora za elektronsko poslovanje Saveta stranih investitora (FIC).
Goran Grujanić
Generalni direktor kompanija MiOS Limo Service i MiOS Mobility
Goran Grujičić je karijeru u automobilskoj industriji počeo 2002. nakon završenih studija na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a od 2019. je generalni direktor kompanija MiOS Limo Service i MiOS Mobility.

Radio je na poziciji menadžera prodaje za komercijalna Volvo vozila u kompaniji Volex Truck, a od 2006. do 2008. godine bio je zaposlen na više strateških i rukovodećih pozicija u kompaniji Raiffeisen Leasing.

Iako po struci mašinski inženjer i ekspert u različitim oblastima automobilske industrije, veliki je ljubitelj sporta, istorije i umetnosti.
Dr Andrija Vujičić
Generalni direktor kompanije CVS tehnički pregledi
Kao deo rukovodećeg tima OMR grupacije, dr Andrija Vujičić je odgovoran za upravljanje i razvoj kompanije CVS tehnički pregledi, najbrže rastuće organizacije za tehničke preglede u Srbiji.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a na istom fakultetu je magistrirao (2010) i odbranio doktorsku disertaciju (2016). Pre dolaska u OMR radio je na visokim ili rukovodećim pozicijama u kompanijama S-Leasing (2006-2007), Dunav Osiguranje (2007-2011), Dunav auto (2013- 2020) i AVIS (2020-2021).

Bio je prvi predstavnik Republike Srbije u međunarodnoj organizaciji za tehničke preglede CITA (Comité International de l'inspection Technique Automobile). Član je Udruženja za pravo osiguranja Srbije (AIDA Srbija). Od 2019. godine član je Saveta Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Stanko Čučković
Direktor prodaje Jaguar i Land Rover vozila, British Motors
Iskustvo u pregovaranju, poslovnom i strateškom planiranju, prodaji, menadžmentu i marketingu, Stanko Čučković je stavio u službu kompanije British Motors 2016. godine, gde je trenutno na poziciji direktora prodaje za Jaguar i Land Rover vozila.

Diplomirani ekonomista, Stanko Čučković je karijeru u automobilskoj industriji započeo 1996. godine. Od 2007. do 2011. bio je prodajni savetnik za vozila iz programa BMW i MINI u Delta Motors, a u istoj kompaniji, od 2012. do 2016. bio je direktor prodaje za BMW i MINI vozila.

2007. 2008. i 2009. dobio je priznanja za BMW Prodajnog savetnika godine.
Dr Miloš Petrović
Savetnik za razvoj automotiv brendova i član Upravnog odbora OMR grupe
Dr Miloš Petrović ima dugogodišnje iskustvo na najvišim menadžerskim pozicijama u stranim i domaćim automotiv kompanijama. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završio i doktorske studije.

Tokom karijere je, između ostalog, bio generalni direktor kompanije BMW za Srbiju i Crnu Goru, generalni direktor kompanije Delta Auto, član upravnog odbora Mercedes Benz Jugoslavija, zamenik direktora u Daewoo Motors, menadžer za razvoj u GM Chevrolet za Jugoistočnu Evropu SEE, kao i generalni direktor Toyota Centra Beograd.

2014. godine postavljen je na mesto Državnog sekretara u Ministarstvu privrede, zadužen za privredni razvoj, evropske integracije i međunarodnu sasradnju, a po osnivanju Razvojne Agencije Srbije postao je njen prvi direktor. Bio je član Saveta za ekonomski razvoj i predsednik Upravnog odbora kompanije Fiat Chrysler Serbia. Predsednik je Upravnog odbora Srpske Asocijacije uvoznika vozila i delova.

Nakon karijere u automobilskoj industriji, postao je član uprava ekspertskih timova u najvećim kompanijama u oblasti investicija, studija izvodljivosti, organizacionih promena, strategije, korporativnog upravljanja i unapređenja profitabilnosti: PSP Farman, Milsped, Nelt, KryoGas. OMR grupi se pridružio 2022. godine kao savetnik za razvoj automotiv brendova.

envelopephone-handsetmap-markercrossmenuchevron-down