FIAT GRANDE PANDA: STRATEGIJA PLASMANA PRVOG ELEKTRIČNOG AUTOMOBILA IKADA PROZIVEDENOG U SRBIJI

Kompanija CrossRoad Adria, članica OMR grupe, usvojila je strateški plan na osnovu koga se očekuje plasman modela Fiat Grande Panda, automobila koji će sa ponosom biti proizveden u Srbiji, i ujedno prvog električnog automobila ikada proizvedenog u našoj zemlji.

„Ponosni smo što će naša kompanija ispisati stranice nove budućnosti u automobilskoj industriji, za FIAT sa jedne strane u pogledu plasmana potpuno novog dizajna kreiranog sa idejom održive mobilnosti, i za Srbiju sa druge strane, u pogledu proizvodnje prvog električnog automobila“, izjavio je Ivan Posavec, generalni direktor kompanije Crossroad Adria. „CrossRoad Adria usvojila je strategiju plasmana modela Fiat Grande Panda i radujemo se što je FIAT baš u godini svog značajnog jubileja, proslavljajući 125. godišnjicu, predstavio model Grande Panda, automobil koji je idealan za porodice i savremenu gradsku sredinu“.

FIAT Grande Panda, prvenac je u novoj porodici inspirisanoj modelom Panda iz 1980-ih, kompaktnog porodičnog vozila savršenog za porodice i gradsku mobilnost u svakoj zemlji. Nova Fiat Grande Panda ujedno je i prvi model nove globalne game, baziran na platformi sa više izvora energije, dok FIAT započinje svoj prelazak sa lokalne proizvodnje na globalnu ponudu putem zajedničke globalne platforme. Italijanski karakter modela Fiat Grande Panda postaje odmah uočljiv kroz njen kultni italijanski dizajn koji je sinonim za lepotu i funkcionalnost.

Grande Panda je vozilo iz B-segmenta dužine manje od 4 metra, sa čistim linijama, dobro organizovanim prostorom zahvaljujući kompaktnosti, i kapacitetom za 5 putnika, savršena je kako za udobnu porodičnu vožnju, tako i za savremenu urbanu mobilnost. .

Grande Panda je prvi novi proizvod u svojoj porodici Nova gama modela dizajnirana je da osvoji ulice širom sveta i kompletira gamu brenda. Inovativni projekat brenda FIAT podrazumeva proizvodnju vozila na istoj globalnog i multi-energetskoj Smart Car platformi, koja funkcioniše u svakom regionu sveta, omogućavajući brendu da kreira mnogo različitih vozila i odgovori na potrebe kupaca širom sveta. Sa novim jezikom dizajna očekuje se da će Fiat Grande Panda oblikovati budućnost. Ona je deo težnji Brenda da svojim kupcima širom sveta pruži jedinstven automobil koji izražava svoje vrednosti svojim prepoznatljivim dizajnom.

FIAT je jedan od najstarijih proizvođača automobila, sa više od jednog veka istorije, i pravi globalni brend koji slavi svoju 125. godišnjicu ove godine.

Crossroad Adria doo je generalni distributer Fiat, Fiat Professional, Abarth, Jeep i Alfa Romeo automobila za tržište Srbije i Crne Gore. Sa dobro razvijenom mrežom ovlašćenih dilera i servisera koja prati najsavremenije standarde komapnije Stellantis, pruža sve potrebne prodajne i postprodajne usluge u najvećim gradovima Srbije i Crne Gore.

Za dodatne informacije andjela.djurovic@keynote.rs.